24
Nisan
2024
İlimiz Valisi Sayın Ekrem Canalp’ten Üniversitemiz Akademisyenlerine Teşekkür Belgesi

Batman Valiliği himayelerinde Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle yürütülen “Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları” projesinin kapanış programı düzenlendi. Programda projede gönüllü görev alan 131 akademisyene teşekkür belgesi verildi.
23 Nisan 2024 tarihinde Kristal Park’ta gerçekleştirilen kapanışta, “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları” projesinde görev alan akademisyenlerle bir araya gelindi. Programda sunum yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, proje kapsamında ziyaret edilen okullarda yapılan faaliyetleri anlattı. Proje kapsamında; 11 Profesör,30 Doçent, 60 Dr. Öğr. Üyesi, 21 Öğr. Görevlisi, 9 Araştırma Görevlisi toplam 131 akademisyen ile büyük bir projeye imza atıldığını belirtti.



Rektör Demir, “Şehriyle bütünleşen ve şehrine rol modellik yapan bir kurum olma şiarı ile Batman Üniversitesi geleceğin üniversitelileri olan gençlere ayrı bir önem atfetmektedir. Bu doğrultuda Üniversitemiz Batman ilinin çeşitli kademelerindeki okullardan öğrencileri de misafir etmektedir. Gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler özel olarak okullarından alınmakta, akademisyenlerimiz ile idari personellerimiz tarafından Üniversitemiz ve yerleşkesi tanıtılmakta, merak ettikleri hususlarda bilgi verilmektedir. 2021 yılından günümüze kadar toplamda 27 defa çeşitli okullardan öğrenciler Üniversitemizde misafir edilmiştir ve bu sayı her geçen gün artmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.



Rektör Demir’in ardından konuşan Canalp, bundan 40-50 yıl öncesinde ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde yaşanan tartışmaların odağında ‘eğitim’ olduğunu belirterek, bugün halen ülkemizdeki tartışmalarında herkesin reçetesindeki çözüm noktasının eğitim olduğunu ifade etti. Programın sonunda, projede görev alan akademisyenlere teşekkür belgesi vererek, kendilerine teşekkür etti.